TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Schimbări majore în drumul spre orchestra profesionistă care este astăzi

La data de data de 1 ianuarie 2004, Orchestra de muzică populară trece de sub tutela Filarmonicii „Transilvania” la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.

Această schimbare aduce o nouă speranţă de îmbunătăţire a activităţii muzicale prin prezentarea unor concerte de calitate superioară pe scenele de spectacol.

Câteva din activităţile culturale organizate de C.J.C.P.C.T. Cluj din perioada de după 2004 la care a luat parte Orchestra de muzică populară „Cununa Transilvană”:

– Gala cântecului popular clujean, la 27 martie 2005

– Festivalul-concurs Naţional „Alexandru Ţitruş” ediţia a V-a şi a VI-a

– Serbările Transilvane, ediţia a VI-a, VII-a şi a VIII-a

– Festivalul de voci bărbăteşti „Ion Cristoreanu”, Tritenii de Jos şi Cluj-Napoca, ediţiile I-V.

– Festivalul-concurs de interpretare a cântecului popular „Dumitru Sopon”,

ediţia I-a, Gilău, 2007.

– Concerte anuale de romanţe şi cântece de petrecere

– Sărbătorile „Fiii satului” din majoritatea localităţilor judeţului Cluj

Aceste acţiuni au fost realizate cu un mare succes de public, pe măsura interesului şi a eforturilor depuse în vederea organizării lor. În noile condiţii de interes mărit pentru creşterea calităţii şi a competitivităţii în plan artistic, succesele nu vor întârzia să se înmulţească.

Mesageri ai cântecului popular, instrumentişti şi interpreţi, angajaţi sau colaboratori a căror bogată şi neobosită activitate artistică de scenă se desfăşoară neîntrerupt de cinci decenii, dezvăluie mereu în spectacolele lor minunatele creaţii ale poporului român, valorificând sursele autentice şi asigurând asfel continuitatea tradiţiei, păstrarea tezaurului unic şi inestimabil al naţiunii noastre, folclorul românesc.

 

(Extras din volumul „Orchestra de muzică populară „CUNUNA TRANSILVANĂ” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj” / autor Mircea Cîmpeanu)

articol publicat de:


Bucovina magică
DECLARATII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA IRIMIEȘ pentru anul 2020
ANUNŢ cu rezultatele selecției dosarelor de înscriere la concursul din data de 17.03. 2022 – 24.03.2022  pentru ocuparea postului contractual vacant de referent de specialitate
FESTIVALULUI NAŢIONAL DE MUZICĂ LĂUTĂREASCĂ VECHE ZAVAIDOC
ANUNŢ cu rezultatele, după contestaţii, la concursul din data de 28.12.2021 – 05.01.2022 pentru ocuparea unui post vacant de consultant artistic
EDIȚIA 8 / 2011
LOCUIRE
Cântec de înstrăinare
Viața ca o sărbătoare, în fotografiile de excepție ale Adelei Lia Rusu
BRÂUL NR. 9
 Anunţ examen pentru promovare în grad profesional superior
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA IRIMIEȘ pentru anul 2021