TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

F-DE 11 (2004 – 2014)

ALBUM ANIVESAR publicat la cea de-a 11-a manifestare a concursului național Fotografia – Document Etnografic, în anul 2015.

Demarat în 2004, inițial sub forma unui concurs național, proiectul Centrului Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, intitulat „Fotografia – document etnografic” (FDE) a crescut firesc de la an la an, ajungând sa fie deocamdată unicul de o asemenea anvergură din țară.

Astfel, în timp, pe lângă concursul anual care transformă toamna Clujul într-o „capitală a fotografiei etnografice” şi care reprezintă rădăcina și trunchiul proiectului, s-au dezvoltat sub aceeași egidă și alte proiecte conexe, cum ar fi expozițiile itinerante în țară și străinătate, editarea albumelor de fotografie sau realizarea unei fototeci. Menirea proiectului este: conservarea prin fotografie şi implicit suport digital a elementelor de cultură tradițională pe cale de dispariție, realizarea unui fond de fotografie etnografică veche și recentă, încurajarea artiștilor fotografi să se aplece asupra unui domeniu frumos și vast, dar supus pieirii și, nu în ultimul rând, prezentarea în țară și peste hotare a acestor valori tradiționale care ne diferențiază de alții.

articol publicat de:


Festivalul JOCU’ DE PE CÂMPIEFestivalul
TRADIȚII CLUJENE la Festivalului Internațional de Folclor Serbările Transilvane / ediția a XX-a
BRÂUL NR. 13
DECLARATII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA ANDREI
Căsătoria, între voința tinerilor și hotărârea familiei
TINERI FOLCLORIȘTI CLUJENI (volumul 1)
ETERNUL SAT ROMÂNESC
Afișul manifestării (Nicolae Nerțan - digital print)
EDIȚIA 4 / 2007
ANUNŢ cu rezultatul selecției dosarelor de înscriere la concursul pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a postului de Consilier Juridic
Tehnici tradiționale de decorare a ouălor de Paști
SPECTACOL FOLCLORIC ANIVERSAR: Orchestra CUNUNA TRANSILVANĂ la 65 de ani de activitate artistică
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ANCA NISTOR pentru anul 2020