TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

F-DE 11 (2004 – 2014)

ALBUM ANIVESAR publicat la cea de-a 11-a manifestare a concursului național Fotografia – Document Etnografic, în anul 2015.

Demarat în 2004, inițial sub forma unui concurs național, proiectul Centrului Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, intitulat „Fotografia – document etnografic” (FDE) a crescut firesc de la an la an, ajungând sa fie deocamdată unicul de o asemenea anvergură din țară.

Astfel, în timp, pe lângă concursul anual care transformă toamna Clujul într-o „capitală a fotografiei etnografice” şi care reprezintă rădăcina și trunchiul proiectului, s-au dezvoltat sub aceeași egidă și alte proiecte conexe, cum ar fi expozițiile itinerante în țară și străinătate, editarea albumelor de fotografie sau realizarea unei fototeci. Menirea proiectului este: conservarea prin fotografie şi implicit suport digital a elementelor de cultură tradițională pe cale de dispariție, realizarea unui fond de fotografie etnografică veche și recentă, încurajarea artiștilor fotografi să se aplece asupra unui domeniu frumos și vast, dar supus pieirii și, nu în ultimul rând, prezentarea în țară și peste hotare a acestor valori tradiționale care ne diferențiază de alții.

articol publicat de:


Brâul nr. 4
Muzică tradițională la Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea, de Noaptea Europeană a Muzeelor
Muzică tradițională, la Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea
F-DE 15-16 (2019)
De Rusalii, la Negreni
CULTURA TRADIȚIONALĂ DIN JUDEȚUL CLUJ (5)
Valențe sacre ale pâinii în tradiția populară – Prescura
CULTURA TRADIȚIONALĂ DIN JUDEȚUL CLUJ (3)
ANGAJARE ECONOMIST
Spectacol extraordinar de muzică tradițională „Reîntoarcerea la tradiții”. Invitat special: Grigore Leșe
Spectacol folcloric și lansare de carte la Huedin
Brâul nr. 1