TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

F-DE 11 (2004 – 2014)

ALBUM ANIVESAR publicat la cea de-a 11-a manifestare a concursului național Fotografia – Document Etnografic, în anul 2015.

Demarat în 2004, inițial sub forma unui concurs național, proiectul Centrului Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, intitulat „Fotografia – document etnografic” (FDE) a crescut firesc de la an la an, ajungând sa fie deocamdată unicul de o asemenea anvergură din țară.

Astfel, în timp, pe lângă concursul anual care transformă toamna Clujul într-o „capitală a fotografiei etnografice” şi care reprezintă rădăcina și trunchiul proiectului, s-au dezvoltat sub aceeași egidă și alte proiecte conexe, cum ar fi expozițiile itinerante în țară și străinătate, editarea albumelor de fotografie sau realizarea unei fototeci. Menirea proiectului este: conservarea prin fotografie şi implicit suport digital a elementelor de cultură tradițională pe cale de dispariție, realizarea unui fond de fotografie etnografică veche și recentă, încurajarea artiștilor fotografi să se aplece asupra unui domeniu frumos și vast, dar supus pieirii și, nu în ultimul rând, prezentarea în țară și peste hotare a acestor valori tradiționale care ne diferențiază de alții.

articol publicat de:


DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA ANDREI pentru anul 2020
SĂRBĂTOAREA TRADIȚIONALĂ AVRAM IANCU MĂRIȘEL –FÂNTÂNELE
Claca la sâlvoi
TINERI FOLCLORIȘTI CLUJENI (volumul 2)
CORINDĂTORII CLUJULUI
Regulamentul de organizare și funcționare al C.J.C.P.C.T Cluj (aprobat în 2021)
MAMA, IZVOR DE CÂNTEC ȘI DOR
BISERICA DE LEMN DIN TĂUȚI
ZILELE COMUNEI VALEA IERII & FESTIVALUL FRUCTELOR DE PĂDURE
CULTURA TRADIȚIONALĂ DIN JUDEȚUL CLUJ (5)
DECLARATII DE AVERE ȘI INTERESE CAMELIA CHIRA
JOC DE TÂRGU’ CIREȘELOR, LA BERCHIEȘU