TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

F-DE 11 (2004 – 2014)

ALBUM ANIVESAR publicat la cea de-a 11-a manifestare a concursului național Fotografia – Document Etnografic, în anul 2015.

Demarat în 2004, inițial sub forma unui concurs național, proiectul Centrului Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, intitulat „Fotografia – document etnografic” (FDE) a crescut firesc de la an la an, ajungând sa fie deocamdată unicul de o asemenea anvergură din țară.

Astfel, în timp, pe lângă concursul anual care transformă toamna Clujul într-o „capitală a fotografiei etnografice” şi care reprezintă rădăcina și trunchiul proiectului, s-au dezvoltat sub aceeași egidă și alte proiecte conexe, cum ar fi expozițiile itinerante în țară și străinătate, editarea albumelor de fotografie sau realizarea unei fototeci. Menirea proiectului este: conservarea prin fotografie şi implicit suport digital a elementelor de cultură tradițională pe cale de dispariție, realizarea unui fond de fotografie etnografică veche și recentă, încurajarea artiștilor fotografi să se aplece asupra unui domeniu frumos și vast, dar supus pieirii și, nu în ultimul rând, prezentarea în țară și peste hotare a acestor valori tradiționale care ne diferențiază de alții.

articol publicat de:


DECLARATII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA IRIMIEȘ pentru anul 2019
Brâul nr. 2
SATUL CLUJEAN ÎN 10 OBICEIURI
FLASH MOB: Tradiții clujene în Inima Orașului
CULTURA TRADIȚIONALĂ DIN JUDEȚUL CLUJ (3)
Plăcinte de dulce și de post
Decorul sculptat al vechilor biserici de lemn clujene
Colecția etnografică din satul Răchițele, o mărturie despre trăitorii acestor locuri
ANUNȚ
BRÂUL NR. 8
ȘEZĂTOARE DE ZIUA IEI
DE DOR, DE DRAG, DE TINEREȚE