TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Muzică tradițională la Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea, de Noaptea Europeană a Muzeelor

De Noaptea Europeană a Muzeelor, cei care vor trece pragul Muzeului Memorial „Octavian Goga” din Ciucea se vor putea bucura și de un spectacol extraordinar de muzică tradițională, intitulat „Reîntoarcerea la tradiții”. Evenimentul va cuprinde hori și jocuri din comunitățile tradiționale, dar și muzică instrumentală. Toate acestea vor fi prezentate de invitatul special Grigore Leșe, alături de Orchestra „Cununa Transilvană” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș.

Vor mai evolua: interpreta Mariana Morcan, jucăușul Ioan Moldovan din Berchieșu, declarat Tezaur Uman Viu de Ministerul Culturii, membrii grupului „Jijicanii” și grupul instrumental „Lia Pop” din Frata.

Evenimentul, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT) și Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea, instituții de cultură subordonate Consiliului Județean Cluj, va marca și finalul expoziției intitulată „Iconari clujeni în expoziție la Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea, organizată de CJCPCT Cluj în perioada 12 mai – 12 iunie a.c., în sălile Casei Albe din incinta complexului muzeal.

Spectacolul extraordinar „Reîntoarcerea la tradiții”, va avea loc sâmbătă, 12 iunie 2021, de la ora 17:00, iar participarea este liberă, cu respectarea tuturor regulilor sanitare și de distanțare fizică, prevăzute de normele în vigoare

articol publicat de:


POVESTEA LEMNULUI
Festivalului Concurs Național de Muzica Populara pentru Tineri Interpreți ,,FLORI ÎN ȚARA BÂRSEI”
Căsătoria, între voința tinerilor și hotărârea familiei
DE DOR, DE DRAG, DE TINEREȚE
Pregătiri de Paști
Brâul nr. 7
Făcutu’ jinarsului de prune
ANUNȚ
ANUNŢ cu rezultatul selecției dosarelor de înscriere la concursul pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a postului de Consilier Juridic
23.04.2024 – Atelier de TEHNICI TRADIȚIONALE DE DECORARE A OUĂLOR DE PAȘTI
Tradiții clujene în cadrul Târgului „Produs de Cluj” la Baciu
FESTIVALUL CONCURS NAȚIONAL DE MUZICĂ FOLK OCTAVIAN BUD