TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

CONCERT DE PRICESNE, MUZICĂ BISERICEASCĂ ŞI CULTĂ

 Orchestra „Cununa Transilvană” a oferit publicului clujean tradiționalul concert de pricesne, muzică bisericească și cultă, intitulat „Cu noi este Dumnezeu”.
 Alături de Orchestra „Cununa Transilvană”, care a introdus publicul spectator în atmosfera specifică Sărbătorilor Pascale prin mai multe piese instrumentale, pe scenă au urcat interpretele de muzică populară: Oana Carmen Bozga, Mariana Morcan, Rafila Bărbos, Maria Marcu și Mariana Anghel, Corul de cameră „Psamodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijor pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, dar și actrița Elena Ivanca de la Teatrul Național din Cluj-Napoca. Au fost prezentate, momente deosebite de toacă de elevi ai Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca.
În foaierul Casei de Cultură a Studenților a fost vernisată și o expoziție de icoane pe sticlă, realizate în atelierul de pictură al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” Florești.
Concertul „Cu noi este Dumnezeu” a fost organizat în beneficiul bisericii lui Mihai din localitatea clujeană Lujerdiu, biserică ctitorită de Mihai Viteazul.
Imagini din spectacol aici

 

articol publicat de:


CE-ȚI DORESC EU ȚIE, DULCE ROMÂNIE
CONFLUENȚE CREȘTINE
ANUNŢ cu rezultatele de la proba scrisă la concursul din data de 28.12.2021 – 05.01.2022 pentru ocuparea unui post vacant de consultant artistic, studii superioare, grad debutant, perioadă nedeterminată
Formulare pentru înscrierea la Olimpiada „Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, Faza județeană, Cluj, 2024
Icoana Micului Creștin
DRAGOSTE, IZVOR DE DOR
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE OVIDIU BARTEȘ pentru anul 2019
„Pă vremea când eram fată, era o rușine să te vadă cineva că stai…”
F-DE 2004/2005/2006
22.04.2024 – Atelier de TEHNICI TRADIȚIONALE DE DECORARE A OUĂLOR DE PAȘTI
INSTANTANEE DE LA VERNISAJUL F-DE 20
Elena Petre
Pentru o căsnicie de durată, este nevoie de înțelegere, răbdare și respect