TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

CONCERTUL “TRADIȚII CLUJENE, DE BUNA VESTIRE”: O MANIFESTARE CULTURALĂ ȘI RELIGIOASĂ DE EXCEPȚIE

Într-o atmosferă înălțătoare, Consiliul Județean Cluj, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT Cluj), în colaborare cu Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului și Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, a organizat în seara zilei de luni, 25 martie 2024, a treia ediție a concertului „Tradiții clujene, de Buna Vestire”. Manifestarea a avut loc cu ocazia hramului Mitropoliei Clujului.

Cu o participare distinsă, evenimentul a beneficiat de prezența deosebită a actorului Dorel Vișan și a adus în prim-plan pricesne, muzică religioasă și cultă.

Manifestarea a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, începând cu ora 18:00, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. În deschidere, ierarhul vorbit despre semnificația sărbătorii Bunei Vestiri și i-a felicitat pe organizatori.

Într-o succesiune de momente artistice, publicul numeros a fost încântat de interpretări memorabile. În ordinea intrării în scenă, au interpretat: Orchestra „Cununa Transilvană”, dirijată de Tudor Căucean, care a prezentat mai multe piese instrumentale din repertoriul național și internațional, specifice acestei perioade prepascale, la toacă au acompaniat doi elevi teologi de la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca; Grupul de copii al Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, coordonat de prof. Petronela Taloș; diecii satelor Ceanu Mare și Berchieșu: Ananie Hădărean, Traian Balcău și Ioan Moldovan, desemnat Tezaur Uman Viu de Ministerul Culturii. Momente aparte au creat tinerii interpreți clujeni: Larisa Gurzău, Roxana Maria Pop, Denisa Giurgiu, Alesia Rus, Ștefania Viorela Cotîrlă, Teodora Nan, Catinca Crișan, Dragoș Cîmpean, Ștefan Suciu, Paul Sâmbotelecan Decebal Cîmpean, Alexandru Crișan și Cristian Mezei-Pop, precum și cunoscuta interpretă de pricesne Eugenia Marinescu.

(Grigore Sâmboan)

(citește mai mult)

articol publicat de:


NUNȚILE DE ALTĂDATĂ
ROMANȚĂ CU PARFUM DE TOAMNĂ
FDE 17
ETERNUL SAT ROMÂNESC
POVESTEA FRUNZEI
Muzică tradițională la Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea, de Noaptea Europeană a Muzeelor
REGULAMENT INTERN 2021
PORT POPULAR ȘI INTERCULTURALITATE
Salonul Internaţional de Artă Naivă „Gheorghe Sturza”
SĂRBĂTOAREA TRADIȚIONALĂ AVRAM IANCU MĂRIȘEL –FÂNTÂNELE
Anunţ concurs pentru post contractual conform H.G. 1336/2022
Bedros Crucian
Țesătorul de covoare persane