TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Salonul Internaţional de Artă Naivă „Gheorghe Sturza”

DESCĂRCAȚI DOCUMENTLE ÎN FORMAT .docx

În perioada 2 – 30 septembrie 2022, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean, având parteneri U.C.A Iaşi şi Direcția Județeană de Cultură Botoşani, organizează Salonul de Artă Naivă „Gheorghe Sturza”, ediţia a IX-a, al cărui vernisaj va avea loc vineri, 2 septembrie 2022, ora 1200.    

Arta Naivă, reprezintă o pictură care nu este deloc în sensul lingvistic al ei, ci aduce, prin imaginea pictată, esența sufletului nostru, a regăsirii copilărești care este înțeleasă prin această formă simplă. Anotimpurile, păsările, regnul vegetal, toate par că se umanizează în funcție de dorințele naturii umane. 

Creator de atmosfere, pictorul naiv se dovedește a fi un povestitor. Invitându-ne în lumea fascinantă a esenței ființei umane, fiecare lucrare naivă ne relevă forme ale simplității prin care putem conștientiza condiția semnificativă a existenței.                                                                        

Manifestărea se adresează atât artiştilor naivi din ţară, cât şi instituţiilor de profil din ţară care urmăresc să promoveze lucrări ale artei naive contemporane naţionale şi internaţionale.

articol publicat de:


INVITAȚIE LA FESTIVALUL JOCU’ DE PE CÂMPIE DE LA MOCIU
Anunţ – Achiziţie directă pachet software de protecţie antivirus pentru sistemul informatic
Nostalgii la înstruțatu’ boului
Salariile angajaţilor C.J.C.P.C.T. Cluj
la data de 01.08.2022
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA IRIMIEȘ pentru anul 2021
Colecția etnografică din satul Răchițele, o mărturie despre trăitorii acestor locuri
Plăcinte de dulce și de post
ANUNŢ cu rezultatele selecției dosarelor de înscriere la concursul din data de 17.03. 2022 – 24.03.2022  pentru ocuparea postului contractual vacant de referent de specialitate
Aurel Hodrea
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ANCA NISTOR pentru anul 2019
BUGETUL PE ANUL 2021
ANUNȚ