TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Salonul Internaţional de Artă Naivă „Gheorghe Sturza”

DESCĂRCAȚI DOCUMENTLE ÎN FORMAT .docx

În perioada 2 – 30 septembrie 2022, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean, având parteneri U.C.A Iaşi şi Direcția Județeană de Cultură Botoşani, organizează Salonul de Artă Naivă „Gheorghe Sturza”, ediţia a IX-a, al cărui vernisaj va avea loc vineri, 2 septembrie 2022, ora 1200.    

Arta Naivă, reprezintă o pictură care nu este deloc în sensul lingvistic al ei, ci aduce, prin imaginea pictată, esența sufletului nostru, a regăsirii copilărești care este înțeleasă prin această formă simplă. Anotimpurile, păsările, regnul vegetal, toate par că se umanizează în funcție de dorințele naturii umane. 

Creator de atmosfere, pictorul naiv se dovedește a fi un povestitor. Invitându-ne în lumea fascinantă a esenței ființei umane, fiecare lucrare naivă ne relevă forme ale simplității prin care putem conștientiza condiția semnificativă a existenței.                                                                        

Manifestărea se adresează atât artiştilor naivi din ţară, cât şi instituţiilor de profil din ţară care urmăresc să promoveze lucrări ale artei naive contemporane naţionale şi internaţionale.

articol publicat de:


Situații financiare la data de 31.12.2021
ȘEZĂTOARE DE ZIUA IEI
Concurs pentru ocuparea postului contractual vacant de REFERENT DE SPECIALITATE
ANUNŢ cu rezultatele, după contestaţii, la concursul din data de 28.12.2021 – 05.01.2022 pentru ocuparea unui post vacant de consultant artistic
BRÂUL NR. 9
Anunţ – Achiziţie directă de calculatoare
DECLARATII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA ANDREI
RECENSĂMÂNT 2022
ANUNȚ
BRÂUL NR. 11
Obiceiuri de iarnă din zona Huedinului
DECLARATII DE AVERE ȘI INTERESE CAMELIA CHIRA