TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

FESTIVALUL – CONCURS  NAŢIONAL  DE  INTERPRETARE A CÂNTECULUI POPULAR ROMÂNESC  „PANĂ DE PĂUN”

EDIŢIA A XIV- A, BISTRIŢA,  18 – 19 Noiembrie 2023

DESCARCĂ REGULAMENTUL ȘI FIȘA DE ÎNSCRIERE

Festivalul îşi propune descoperirea şi promovarea de noi talente în ceea ce priveşte interpretarea cântecului popular autentic. Desfășurat într-o zonă folclorică cunoscută pentru valoroasa zestre spirituală moştenită de la înaintaşi, zona Bistriţei şi Năsăudului, renumită şi datorită numărului mare de interpreţi valoroşi ce reprezintă acest ţinut, Festivalul se organizează sub forma unui concurs de interpretare, la care sunt invitaţi tineri interpreţi ai cântecului popular românesc din întreaga ţară.

Sunt invitaţi să participe interpreţi de muzică populară din întreaga ţară având vârsta cuprinsă între 16 – 30 de ani.

Participanţii vor prezenta în concurs două cântece. Un cântec fără acompaniament orchestral (doină, baladă, cântec doinit) şi un cântec cu acompaniament muzical, asigurat de Orchestra Profesionistă „DOR ROMÂNESC” a Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

Din fiecare judeţ pot participa maxim 2 concurenţi, judeţul gazdă rezervându-şi dreptul la mai mulţi concurenţi.     

Cei interesaţi să participe vor trimite pe adresa: CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CULTURĂ BISTRIŢA-NĂSĂUD, Str. G-ral Grigore Bălan, Nr. 11, Localitatea BISTRIŢA, Judeţ Bistriţa-Năsăud, prin poştă, sau prin Fax la nr. de telefon 0263-212023, precum şi prin email la adresa cjcbistrita@yahoo.com, fişa de înscriere avizată de instituţia pe care o reprezintă (unde este cazul), care va deconta transportul concurentului, şi partiturile pentru cântecul cu orchestra. Toţi concurenţii care vor intra în concurs, trecând de preselecţie, vor beneficia de cazare şi masă asigurate de către organizatori. 

Concurenţii vor sosi la Bistriţa până cel târziu vineri, 17 Noiembrie 2023, orele 10:00, când va avea loc preselecţia (dacă va fi cazul, în funcţie de numărul concurenţilor) şi repetiţiile cu orchestra.

DESCARCĂ REGULAMENTUL ȘI FIȘA DE ÎNSCRIERE

articol publicat de:


Invitație la Sărbătoarea Parohiei Ortodoxe Tăuți, cu prilejul aniversării a 290 de ani de atestare documentară a Bisericii de lemn
SATUL CLUJEAN ÎN 10 OBICEIURI
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA ANTON pentru anul 2019
BISERICA DE LEMN DIN STRAJA
ANGAJARE ECONOMIST
Salariile angajaţilor C.J.C.P.C.T. Cluj
la data de 01.01.2023
ANUNȚ
F-DE 14 (2018)
SPECTACOL FOLCLORIC EXTRAORDINAR DE COLINDE, CÂNTECE DE STEA ȘI OBICEIURI DE IARNĂ
BRÂUL NR. 13
ANUNŢ cu rezultatele de la proba scrisă la concursul din data de 11.10.2022 – 18.10.2022 pentru ocuparea unui post vacant de referent de specialitate, studii  superioare, grad I, perioadă nedeterminată
Monahul Ilarion Mureşan – o viaţă dedicată icoanei niculene (ALBUM)