TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

CONCERTUL “TRADIȚII CLUJENE, DE BUNA VESTIRE”: O MANIFESTARE CULTURALĂ ȘI RELIGIOASĂ DE EXCEPȚIE

Într-o atmosferă înălțătoare, Consiliul Județean Cluj, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT Cluj), în colaborare cu Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului și Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, a organizat în seara zilei de luni, 25 martie 2024, a treia ediție a concertului „Tradiții clujene, de Buna Vestire”. Manifestarea a avut loc cu ocazia hramului Mitropoliei Clujului.

Cu o participare distinsă, evenimentul a beneficiat de prezența deosebită a actorului Dorel Vișan și a adus în prim-plan pricesne, muzică religioasă și cultă.

Manifestarea a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, începând cu ora 18:00, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. În deschidere, ierarhul vorbit despre semnificația sărbătorii Bunei Vestiri și i-a felicitat pe organizatori.

Într-o succesiune de momente artistice, publicul numeros a fost încântat de interpretări memorabile. În ordinea intrării în scenă, au interpretat: Orchestra „Cununa Transilvană”, dirijată de Tudor Căucean, care a prezentat mai multe piese instrumentale din repertoriul național și internațional, specifice acestei perioade prepascale, la toacă au acompaniat doi elevi teologi de la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca; Grupul de copii al Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, coordonat de prof. Petronela Taloș; diecii satelor Ceanu Mare și Berchieșu: Ananie Hădărean, Traian Balcău și Ioan Moldovan, desemnat Tezaur Uman Viu de Ministerul Culturii. Momente aparte au creat tinerii interpreți clujeni: Larisa Gurzău, Roxana Maria Pop, Denisa Giurgiu, Alesia Rus, Ștefania Viorela Cotîrlă, Teodora Nan, Catinca Crișan, Dragoș Cîmpean, Ștefan Suciu, Paul Sâmbotelecan Decebal Cîmpean, Alexandru Crișan și Cristian Mezei-Pop, precum și cunoscuta interpretă de pricesne Eugenia Marinescu.

(Grigore Sâmboan)

(citește mai mult)

articol publicat de:


Tehnici tradiționale de decorare a ouălor de Paști
HORILE DE ALTĂDATĂ
ANUNȚ
Olimpiada MEŞTEŞUGURI ARTISTICE TRADIŢIONAL
Făcutu’ jinarsului de prune
ANUNŢ cu rezultatele de la proba interviu la concursul din data de 11.10.2022 – 18.10.2022 pentru ocuparea unui post vacant de referent de specialitate, studii superioare, grad I, perioadă nedeterminată
Brâul nr. 2
ROMANȚĂ CU PARFUM DE TOAMNĂ
Copiii = viitorul tradițiilor clujene
Festivalul – Concurs Internațional al Cântecului Păstoresc “Miorița„
PLANIFICAREA cu prezenţa candidaţilor la interviul din data de 05.01.2022 pentru ocuparea unui post vacant de consultant artistic
TRADIȚII CLUJENE ÎN DIASPORA