TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Orchestra cooptează un nou solist vocal remarcabil: AMALIA CODOREAN-CHINDRIȘ

„Am debutat în anul 1975 într-o emisiune de folclor realizată de Radio Cluj, avându-l ca redactor pe regretatul folclorist Dumitru Vârtic care a contribuit în mare parte la alcătuirea repertoriului meu şi plasarea acestuia în zona folclorică pe care o reprezint, zona de Câmpie şi Someş. Repertoriul cuprinde melodii de joc, cântece din ritualul de nuntă, cântece propriu-zise, etc. Costumul popular pe care îl port este şi el din aceeaşi zonă folclorică. Deţin o bogată colecţie de costume populare româneşti, foarte vechi, din zona Ardealului.

În anul 1976, împreună cu sora mea mai mică Valeria Codorean am început colaborarea cu Orchestra de muzică populară a Filarmonicii „Transilvania” cu care am realizat înregistrări radio şi discuri Electrecord, bucurându-ne de un mare succes. În urma unui concurs, în anul 1978 am obţinut postul de solistă vocală la această prestigioasă orchestră.

Am colaborat cu dirijori de marcă: Alexandru Viman, Paraschiv Oprea, Gheorghe Popa, Mugurel Scutăreanu, Gheorghe Ciurtin, Gheorghe Mureşan, Dorel Rohian, Ovidiu Barteş.”

(Extras din volumul „Orchestra de muzică populară „CUNUNA TRANSILVANĂ” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj” / autor Mircea Cîmpeanu)

articol publicat de:


Spectacol extraordinar de muzică tradițională „Reîntoarcerea la tradiții”. Invitat special: Grigore Leșe
REGULAMENTUL OFICIAL PENTRU PUBLICUL SPECTATOR
ANUNȚ
F-DE 2004/2005/2006
INVITAȚIE LA FESTIVALUL JOCU’ DE PE CÂMPIE DE LA MOCIU
TÂRGUL CIREȘELOR LA BERCHIEȘU
Organigrama și Statul de Funcții
BRÂUL NR. 8
Concurs pentru ocuparea postului contractual vacant de REFERENT DE SPECIALITATE
ANUNȚ concurs pentru ocuparea postului de CONSULTANT ARTISTIC, studii superioare, grad debutant, normă întreagă, durată nedeterminată
EUGEN “NUCU” PANDREA
Consiliul Județean Cluj, susținător activ al campaniilor pentru donarea de sânge