TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Orchestra cooptează un nou solist vocal remarcabil: AMALIA CODOREAN-CHINDRIȘ

„Am debutat în anul 1975 într-o emisiune de folclor realizată de Radio Cluj, avându-l ca redactor pe regretatul folclorist Dumitru Vârtic care a contribuit în mare parte la alcătuirea repertoriului meu şi plasarea acestuia în zona folclorică pe care o reprezint, zona de Câmpie şi Someş. Repertoriul cuprinde melodii de joc, cântece din ritualul de nuntă, cântece propriu-zise, etc. Costumul popular pe care îl port este şi el din aceeaşi zonă folclorică. Deţin o bogată colecţie de costume populare româneşti, foarte vechi, din zona Ardealului.

În anul 1976, împreună cu sora mea mai mică Valeria Codorean am început colaborarea cu Orchestra de muzică populară a Filarmonicii „Transilvania” cu care am realizat înregistrări radio şi discuri Electrecord, bucurându-ne de un mare succes. În urma unui concurs, în anul 1978 am obţinut postul de solistă vocală la această prestigioasă orchestră.

Am colaborat cu dirijori de marcă: Alexandru Viman, Paraschiv Oprea, Gheorghe Popa, Mugurel Scutăreanu, Gheorghe Ciurtin, Gheorghe Mureşan, Dorel Rohian, Ovidiu Barteş.”

(Extras din volumul „Orchestra de muzică populară „CUNUNA TRANSILVANĂ” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj” / autor Mircea Cîmpeanu)

articol publicat de:


EDIȚIA 9 / 2012
F-DE 15-16 (2019)
ANUNȚ
Brâul nr. 4
INVITAȚIE LA FESTIVALUL JOCU’ DE PE CÂMPIE DE LA MOCIU
CULTURA TRADIȚIONALĂ DIN JUDEȚUL CLUJ (1)
Afișul manifestării (Nicolae Nerțan / CPrint)
EDIȚIA 10 / 2013
COMUNICARE REZULTAT PROCEDURA achiziţii publice pentru servicii de tipărire şi livrare revista “BRAUL”, nr. 13, CPV 79823000-9
Muzică tradițională la Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea, de Noaptea Europeană a Muzeelor
REGULAMENTUL OFICIAL PENTRU PUBLICUL SPECTATOR
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ANCA NISTOR pentru anul 2019
TÂRGUL CIREȘELOR LA BERCHIEȘU