TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Copiii = viitorul tradițiilor clujene

Copiii clujeni, alături de părinți sunt așteptați pe parcursul zilei de sâmbătă, 28 august 2021, în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca (str. Tăietura Turcului), pentru a participa la ateliere interactive de meșteșuguri tradiționale. Totodată, vor avea loc proiecții de filme documentare etnografice și spectacole de muzică populară, susținute de tineri talentați din județul Cluj, la care este invitat publicul larg.

Între orele 12:00 – 17:00 vor avea loc ateliere de meșteșuguri artistice, susținute de membrii ,,Clubului copiilor Gherla”, coordonați de profesoara Daniela Katona. La acestea sunt invitați să ia parte gratuit toți copiii interesați să descopere frumusețea meșteșugurilor tradiționale. Apoi, între orele 14:00-15:30, cei prezenți se vor bucura de momente artistice, susținute în foișorul din Parcul Etnografic de Grupul de copii „Muguri de folclor”, condus de prof. Alexandru Filip, coordonator Viorel Dodea.

Totodată, pe toată durata manifestării, într-un spațiu special amenajat, vizitatorii muzeului vor putea viziona mai multe filme etnografice, care prezintă obiceiuri tradiționale din satul de altădată. Acestea au fost realizate de echipa CJCPCT Cluj, în campaniile de cercetare.

Pentru accesul la activițăti, muzeul percepe o taxă care poate fi achitată la fața locului.

Ca urmare a situației generate de COVID-19 și a limitărilor impuse privind combaterea pandemiei, vă rugăm să purtați mască în zonele aglomerate, să respectați distanțarea fizică și să utilizați dezinfectantele puse la dispoziție.

Prin acest eveniment, instituția clujeană de cultură își propune să-i apropie pe tineri de tradițiile populare și să le trezească interesul și dragostea față de patrimoniul cultural românesc. Tot în acest sens, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj derulează de câțiva ani proiectul „Zestrea tradițiilor clujene”, în parteneriat cu instituțiile de învățământ din județ, în cadrul căruia tinerii se familiarizează cu obiceiurile, muzica și tradițiile din județul Cluj.

articol publicat de:


Expoziție inedită de mărțișoare pictate pe sticlă
DRAGOSTE, IZVOR DE DOR
Concurs pentru ocuparea postului contractual vacant de REFERENT DE SPECIALITATE
Tehnici tradiționale de decorare a ouălor de Paști
ANUNŢ cu rezultatul selecției dosarelor de înscriere la concursul pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a postului de Consilier Juridic
Festival – Concurs al Cântecului Popular Românesc „Satule, mândră grădină”
CUM ERA ÎN SAT ODATĂ
POFTIȚI LA MASĂ!
ALBUMUL F-DE 20
SEMNE DE PRIMăĂVARĂ – Tradiții și obiceiuri de primăvară
EDIȚIA 1 / 2004
FORMAȚIA INSTRUMENTALĂ CIURCUI ALEXANDRU ȘANDORICĂ