TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Copiii = viitorul tradițiilor clujene

Copiii clujeni, alături de părinți sunt așteptați pe parcursul zilei de sâmbătă, 28 august 2021, în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca (str. Tăietura Turcului), pentru a participa la ateliere interactive de meșteșuguri tradiționale. Totodată, vor avea loc proiecții de filme documentare etnografice și spectacole de muzică populară, susținute de tineri talentați din județul Cluj, la care este invitat publicul larg.

Între orele 12:00 – 17:00 vor avea loc ateliere de meșteșuguri artistice, susținute de membrii ,,Clubului copiilor Gherla”, coordonați de profesoara Daniela Katona. La acestea sunt invitați să ia parte gratuit toți copiii interesați să descopere frumusețea meșteșugurilor tradiționale. Apoi, între orele 14:00-15:30, cei prezenți se vor bucura de momente artistice, susținute în foișorul din Parcul Etnografic de Grupul de copii „Muguri de folclor”, condus de prof. Alexandru Filip, coordonator Viorel Dodea.

Totodată, pe toată durata manifestării, într-un spațiu special amenajat, vizitatorii muzeului vor putea viziona mai multe filme etnografice, care prezintă obiceiuri tradiționale din satul de altădată. Acestea au fost realizate de echipa CJCPCT Cluj, în campaniile de cercetare.

Pentru accesul la activițăti, muzeul percepe o taxă care poate fi achitată la fața locului.

Ca urmare a situației generate de COVID-19 și a limitărilor impuse privind combaterea pandemiei, vă rugăm să purtați mască în zonele aglomerate, să respectați distanțarea fizică și să utilizați dezinfectantele puse la dispoziție.

Prin acest eveniment, instituția clujeană de cultură își propune să-i apropie pe tineri de tradițiile populare și să le trezească interesul și dragostea față de patrimoniul cultural românesc. Tot în acest sens, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj derulează de câțiva ani proiectul „Zestrea tradițiilor clujene”, în parteneriat cu instituțiile de învățământ din județ, în cadrul căruia tinerii se familiarizează cu obiceiurile, muzica și tradițiile din județul Cluj.

articol publicat de:


Târgu’ cireșelor din Berchieșu, locul unde se plănuiau nunțile pentru următorul an
Biserici de lemn, monument istoric, din județul Cluj
TRADIȚII CLUJENE DE MĂRȚIȘOR, LA HUEDIN
1959
Colecția etnografică din satul Răchițele, o mărturie despre trăitorii acestor locuri
ANUNȚ
Vasile Vădan și soția
Un episod tragic în istoria satului clujean Lăpuștești
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA ANTON pentru anul 2019
AUREL CICEOAN
Ileana Mocan
Ileana Mocan, păstrătoare a tehnicilor de cusut și de brodat
ANUNȚ
DECLARATII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA IRIMIEȘ pentru anul 2019