TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

„Zamă albă”, o rețetă inedită din satul Negreni

Ingredientele necesare pentru această ciurbă (zamă sau ciorbă) sunt găsite toate în gospodăria tărănească. Acestea nu sunt multe la număr: hiribe (cartofi), cârnați, groștior (smântână) și sare. Pe cât de simplă este rețeta acestei ciorbe, pe atât de gustos este produsul finit.

Mărturie de Cristina Raita „a Maiorului”
Negreni, Cluj


Sarea se adaugă după gust. Cârnații trebuie să fie afumați, această caracteristică dând o savoare aparte ciorbei.

Hiribele sunt curățate de coajă și tăiate în bucăți, după care sunt puse la fiert alături de cârnați, care, la rândul lor, au fost tăiați în bucăți.

După ce hiribele și cârnații s-au fiert, este adăugat groștiorul, acesta îi dă zemii culoarea care îi poartă numele.

Zama albă se servește cu pită de casă și, uneori, cu o ceapă tăiată. Poftă bună!

articol publicat de:


BRÂUL NR. 11
REGULAMENTUL OFICIAL PENTRU PUBLICUL SPECTATOR
Brâul nr. 3
BRÂUL NR. 14
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE OVIDIU BARTEȘ pentru anul 2020
ARMENOPOLIS ÎN PRAG DE SĂRBĂTOARE
ANUNŢ cu rezultatele de la proba scrisă la concursul din data de 11.10.2022 – 18.10.2022 pentru ocuparea unui post vacant de referent de specialitate, studii  superioare, grad I, perioadă nedeterminată
TESTE GRATUITE Babes Papanicolaou / HPV
ANUNȚ cu rezultatele de la proba scrisă La concursul pentru ocuparea unui post vacant de administrator
CRÂMPEIE DE VECINICIE
ANUNȚ
TÂRGUL CIREȘELOR LA BERCHIEȘU