TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

CONCERT DE PRICESNE, MUZICĂ BISERICEASCĂ ŞI CULTĂ

 Orchestra „Cununa Transilvană” a oferit publicului clujean tradiționalul concert de pricesne, muzică bisericească și cultă, intitulat „Cu noi este Dumnezeu”.
 Alături de Orchestra „Cununa Transilvană”, care a introdus publicul spectator în atmosfera specifică Sărbătorilor Pascale prin mai multe piese instrumentale, pe scenă au urcat interpretele de muzică populară: Oana Carmen Bozga, Mariana Morcan, Rafila Bărbos, Maria Marcu și Mariana Anghel, Corul de cameră „Psamodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijor pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, dar și actrița Elena Ivanca de la Teatrul Național din Cluj-Napoca. Au fost prezentate, momente deosebite de toacă de elevi ai Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca.
În foaierul Casei de Cultură a Studenților a fost vernisată și o expoziție de icoane pe sticlă, realizate în atelierul de pictură al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” Florești.
Concertul „Cu noi este Dumnezeu” a fost organizat în beneficiul bisericii lui Mihai din localitatea clujeană Lujerdiu, biserică ctitorită de Mihai Viteazul.
Imagini din spectacol aici

 

articol publicat de:


DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA ANDREI pentru anul 2021
LA FÂNTÂNA DORULUI – LANSARE DE CARTE
Anunţ concurs pentru post de administrator
CRÂMPEIE DE VECINICIE
ANUNȚ cu rezultatele de la proba scrisă La concursul pentru ocuparea unui post vacant de administrator
Spectacol extraordinar de muzică tradițională „Reîntoarcerea la tradiții”. Invitat special: Grigore Leșe
ANUNŢ cu rezultatele de la proba interviu la concursul din data de 11.10.2022 – 18.10.2022 pentru ocuparea unui post vacant de referent de specialitate, studii superioare, grad I, perioadă nedeterminată
 SERBARE CÂMPENEASCĂ PE MUNTELE DOBRIN
CULTURA TRADIȚIONALĂ DIN JUDEȚUL CLUJ (1)
DECLARATII DE AVERE ȘI INTERESE CAMELIA CHIRA
ANUNȚ
Spectacol festiv – Someșul-Napoca 50 de ani