TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

CONCERT DE PRICESNE, MUZICĂ BISERICEASCĂ ŞI CULTĂ

 Orchestra „Cununa Transilvană” a oferit publicului clujean tradiționalul concert de pricesne, muzică bisericească și cultă, intitulat „Cu noi este Dumnezeu”.
 Alături de Orchestra „Cununa Transilvană”, care a introdus publicul spectator în atmosfera specifică Sărbătorilor Pascale prin mai multe piese instrumentale, pe scenă au urcat interpretele de muzică populară: Oana Carmen Bozga, Mariana Morcan, Rafila Bărbos, Maria Marcu și Mariana Anghel, Corul de cameră „Psamodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijor pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, dar și actrița Elena Ivanca de la Teatrul Național din Cluj-Napoca. Au fost prezentate, momente deosebite de toacă de elevi ai Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca.
În foaierul Casei de Cultură a Studenților a fost vernisată și o expoziție de icoane pe sticlă, realizate în atelierul de pictură al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” Florești.
Concertul „Cu noi este Dumnezeu” a fost organizat în beneficiul bisericii lui Mihai din localitatea clujeană Lujerdiu, biserică ctitorită de Mihai Viteazul.
Imagini din spectacol aici

 

articol publicat de:


POFTIȚI LA MASĂ!
Lăutărie & Armonie – Nestematele muzicii lăutărești
CRÂMPEIE DE VECINICIE
Zeci de icoane pe sticlă, expuse la Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea
CODUL ETIC ŞI REGULILE DE CONDUITĂ
VIITORUL TRECUTULUI
EDIȚIA 3 / 2006
Festivalul – Concurs Internațional al Cântecului Păstoresc “Miorița„
Monahul Ilarion Mureşan – o viaţă dedicată icoanei niculene (EXPO)
CORINDĂTORII CLUJULUI
Biserica de lemn din Sic
ZILELE COMUNEI CĂTINA