TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Muzică tradițională, la Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea

Un spectacol extraordinar de muzică tradițională [MAI MULTE IMAGINI]

Un spectacol extraordinar de muzică tradițională, intitulat „Reîntoarcerea la tradiții”, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT), instituție de cultură ce își desfășoară activitatea cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, a încununat sâmbătă, 12 iunie 2021, manifestările propuse de Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea, în cadrul evenimentului cultural „Noaptea Europeană a Muzeelor”.

De la ora 17:00, într-un decor natural, în curtea instituției de cultură, cei care au trecut pragul muzeului, alături de localnici, dar și de alți iubitori de muzică tradițională, mulți veniți din județele învecinate special pentru eveniment, s-au bucurat de hori și jocuri din comunitățile tradiționale, dar și muzică instrumentală. Toate acestea au fost prezentate de invitatul special Grigore Leșe, alături de Orchestra „Cununa Transilvană” a CJCPCT Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș.

În prezentarea consultantului artistic Grigore Sâmboan au mai evoluat: interpreta Mariana Morcan, jucăușul Ioan Moldovan din Berchieșu, declarat Tezaur Uman Viu de Ministerul Culturii, membrii grupului „Jijicanii” și grupul instrumental „Lia Pop” din Frata.

Evenimentul a marcat și finalul expoziției „Iconari clujeni în expoziție la Muzeul „Octavian Goga” din Ciucea, organizată de CJCPCT Cluj în perioada 12 mai – 12 iunie a.c., în sălile Casei Albe din incinta complexului muzeal.

La final, managerul CJCPCT Cluj, Adriana Irimieș a mulțumit publicului, tuturor artiștilor prezenți și Consiliului Județean Cluj, pentru susținerea Culturii Tradiționale. De asemenea a mulțumit colectivului de la Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea, domnului director Eduard Boboc, pentru buna colaborare. La rândul său, directorul muzeului a adresat mulțumiri oaspeților și și-a manifestat dorința ca astfel de proiecte culturale, derulate de cele două instituții de cultură, să continue.

articol publicat de:


Satul tradițional din județul Cluj
CONCURSUL NAŢIONAL FOTOGRAFIA – DOCUMENT ETNOGRAFIC / 18/2021
Copiii = viitorul tradițiilor clujene
DECLARATII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA IRIMIEȘ
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA ANTON pentru anul 2019
Veste bună, gazdă-n casă!
ANUNŢ cu rezultatele selecţiei dosarelor de înscriere la concursul din data de 28.12. 2021 – 05.01.2022 pentru ocuparea postului contractual vacant de consultant artistic
Regulamentul de organizare și funcționare al C.J.C.P.C.T Cluj (aprobat în 2021)
OCUPAȚII
EDIȚIA 2 / 2005
CULTURA TRADIȚIONALĂ DIN JUDEȚUL CLUJ (5)
Examen de promovare în grad profesional