TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

OCUPAȚII

Conexiune cu trecutul. Obiectele făurite și utilizate zi de zi, în alte timpuri, acum stau cuminți în fragilele colecții sătești, mărturisitoare ale hărniciei dintotdeauna a țăranului.
Chiar dacă locuitorii de astăzi folosesc utilaje moderne, o reconstituire a muncilor pământului, așa cum se făceau mai demult, reprezintă o recunoștință și prețuire pentru truda moșilor și strămoșilor noștri.

OCCUPATIONS

Connection with the past. The objects crafted and used day by day, in the past, are now placed still in the fragile rural collections, witnessing the diligence that has always characterized the local peasants.
Although today’s inhabitants use modern machinery, a reenactment of the land works, as they were done in the past, is an acknowledgment and an appreciation of our fathers and forefathers hard work.

articol publicat de:


OCUPAȚII
Satul tradițional din județul Cluj
Traian Balcău
Dragostea, mai puternică decât averea
Colecția etnografică din satul Răchițele, o mărturie despre trăitorii acestor locuri
Zarna
Leacuri băbești – zârna și nalba, folosite la cocături
ANUNŢ cu rezultatele de la proba scrisă la concursul din data de 11.10.2022 – 18.10.2022 pentru ocuparea unui post vacant de referent de specialitate, studii  superioare, grad I, perioadă nedeterminată
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA ANDREI pentru anul 2019
ANUNŢ cu rezultatul final la concursul din data de 17.03.2022 – 24.03.2022 pentru ocuparea unui post contractual vacant de referent de specialitate
Salonul Internaţional de Artă Naivă „Gheorghe Sturza”
Statul de Funcții aprobat de C.J. Cluj
Horitoarea Victoria Ianoși
„Când o fost la măritat, apăi… fiecare fată ș-o ales”
Bedros Crucian
Țesătorul de covoare persane