TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Festival – Concurs al Cântecului Popular Românesc „Satule, mândră grădină”

Ediţia a XLI-a, 22-23 iunie 2022, Botoșani

DESCĂRCAȚI DOCUMENTLE ÎN FORMAT .docx

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, organizează cea de-a XLI-a ediţie a Festivalului – Concurs al Cântecului Popular RomânescSatule, mândră grădină”, manifestare cultural-artistică ce se va desfăşura în perioada 22-23 iunie 2022, la Casa Tineretului din Municipiul Botoșani.

            Scopul manifestării este de a descoperi și de a promova interpreții vocali și instrumentiști, precum și punerea în valoare a cântecului popular din diferite zone ale țării.

            Festivalul-concurs internațional se adresează interpreților – soliști vocali, soliști instrumentiști și rapsozi populari, amatori, dornici și preocupați să culeagă și să interpreteze cântece populare autentice românești.

            Concursul se va desfășura pe 3 secțiuni (vârsta împlinită până la data de 6 iunie 2022):

            Prin repertoriu, interpretare şi ţinută scenică, aceştia se vor apropia de imaginea consacrată a solistului, exponent înzestrat al colectivităţii, ce poartă cântecul în contextul de viaţă folclorică tradiţională. Repertoriul prezentat în concurs trebuie să fie din zona de unde provine concurentul, după cum urmează:

            Acompaniamentul soliştilor va fi asigurat de către Orchestra Populară „Rapsozii Botoşanilor – Ioan Cobâlă”. Concursul și gala laureaților vor fi întregistrate și difuzate de TVR IAȘI.

Condițiile înscrierii în concurs:

            Concurenţii vor trimite până luni, 6 iunie 2022, într-un singur e-mail, la adresa muzica@centrulcreatieibt.ro, următoarele documente:

  1. Copie după cartea de identitate/certificat de naştere/paşaport;
  2. Fişa de înscriere completată (ANEXA 1);
  3. Declarația de consimțământ pentru prelucrarea datelor personale (ANEXA 2 sau, în cazul minorilor, ANEXA 3)
  4. Partitura cântecului cu acompaniament, scrisă în tonalitatea potrivită concurentului;
  5. O înregistrare video recentă (sau un link prin care se poate descărca materialul video sau un link al unui clip nelistat pe un canal de Youtube), în care concurenţii interpretează cântecele propuse pentru concurs (cu sau fără acompaniament).
  6. Dovada achitării taxei de înscriere de 80 lei prin virament bancar în contul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, deschis la TREZORERIA BOTOSANI – RO88 TREZ 1162 1G33 5000 XXXX,  COD FISCAL 3372238. Foaia de depunere a taxei trebuie să conţină numele complet al concurentului şi CNP- ul acestuia.

            Concurenții care nu vor trimite toate documentele necesare înscrierii în concurs vor fi excluși din competiție.

            Preselecţia se va desfășura online, pe baza înregistrărilor video. Jurizarea materialelor muzicale se va face în perioada 7-9 iunie 2022, urmând ca în data de 10 iunie să se comunice pe site-ul instituției și pe pagina de Facebook Centrul Creației Botoșani lista concurenților care au trecut preselecția, iar fiecare dintre aceștia vor fi anunțați și telefonic.

            Taxa de înscriere nu se returnează concurenților care nu au trecut preselecția.

            Pentru participanții cu vârsta sub 18 ani, acordul părintelui este obligatoriu și va fi atașat la fișa de înscriere. (ANEXA 4).

            Programul festivalului:

            Festivalul – Concurs al Cântecului Popular Românesc „Satule, mândră grădină”, ediţia a XLI-a, se va desfăşura în perioada 22-23 iunie 2022, la Casa Tineretului din Botoșani, după cum urmează:

            Miercuri, 22 iunie 2022:

Joi, 23 iunie 2022:

            Premiile se acordă pe secțiuni și categorii, cu excepția trofeului care este unic:

TROFEUL                          – 1500 lei

                        PREMIUL I                            – 800 lei

                        PREMIUL AL II-LEA          – 600 lei

                        PREMIUL AL III-LEA         – 400 lei

                        MENŢIUNE                           – 200 lei

                        PREMIU SPECIAL               – 200 lei

Jurizarea

            Juriul concursului va fi compus din personalități de seamă ale vieții culturale și artistice, fiind specialiști în domeniul cercetării, culturii și tradiției populare. Jurizarea se va face cu note de la 1 la 10 pentru fiecare concurent în parte, ținând cont de următoarele criterii:

            Hotărârile juriului sunt definitive şi nu pot fi contestate. Lucrările juriului, sistemul de notare și notele juriului sunt confidențiale. Juriul are dreptul de a nu acorda unele premii, sau de a le redistribui. În cazul în care concurenții au punctaj egal, vor putea fi acordate premii ex-aequo. Pot fi oferite mențiuni și premii speciale, atât din partea organizatorilor, cât și din partea juriului, sponsorilor, mass-media, etc.

            Mențiuni și obligații

            Informaţii suplimentare se pot obţine la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, str. Unirii, nr. 10, tel. 0231.536.322, 0744.590.913, între orele 8:00-16:00 sau la adresa de e-mail a instituției: centrul_creatiei_botosani@yahoo.com.

Manager,

Iustina Irimia-Cenușă

articol publicat de:


EXPOZIȚIA LAUREAȚILOR – OLIMPIADA “MEȘTEȘUGURI ARTISTICE TRADIȚIONALE”
A N U N Ţ: Rezultat etapa I Organizarea și desfășurarea analizei noului proiect de management
DECLARATII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA IRIMIEȘ
CULTURA TRADIȚIONALĂ DIN JUDEȚUL CLUJ (2)
ANUNŢ cu rezultatul probei scrise la concursul pentru ocuparea postului  de Consilier Juridic
Plăcinte de dulce și de post
FESTIVALUL NAŢIONAL DE FOLCLOR „DOINA BĂRĂGANULUI“
CULTURA TRADIȚIONALĂ DIN JUDEȚUL CLUJ (1)
COMUNICARE REZULTAT PROCEDURA selecţie oferte de preţ pentru calculatoare desktop cu licenţă pentru sistem de operare Windows 10 Pro, cod CPV 30141200-1
TRADIȚII CLUJENE DE ZIUA CULTURII NAȚIONALE
Situații financiare la data de 31.12.2021
CRÂMPEIE DE VECINICIE