TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Consiliul Județean Cluj, susținător activ al campaniilor pentru donarea de sânge

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat marți, 7 iunie a.c., Protocolul de colaborare cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” în vederea sprijinirii desfășurării unor acțiuni de donare de sânge.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Sângele salvează vieți! Aceasta este ideea care a stat la baza deciziei noastre de a ne implica activ în ceea ce înseamnă conștientizarea importanței donării de sânge pentru pacienții aflați în situații medicale dificile. Încurajăm clujenii care pot dona să o facă, gestul lor având o importanță semnificativă, cu atât mai mult cu cât urmează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge iar România și Clujul se confruntă cu o criză acută de sânge și produse din sânge.”

Acțiunile ce urmează a fi derulate în cadrul acestei cooperări au scopul de a crește atât vizibilitatea campaniilor de donare de sânge și componente sanguine, cât și gradul de conștientizare a populației cu privire la nevoia permanentă de sânge. De asemenea, se urmărește sporirea în județul Cluj a procentului donatorilor implicați constant în procesul de donare de sânge și componente sanguine.

Protocolul de colaborare are o durată de cinci ani iar forul administrativ județean va asigura anual fonduri pentru derularea în condiții optime a campaniilor și activităților specifice.

            Ziua Mondială a Donatorului de Sânge se sărbătorește anual, în data de 14 iunie.

articol publicat de:


Zeci de icoane pe sticlă, expuse la Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea
REGULAMENT INTERN 2021
Anunţ – Achiziţie directă pachet software de protecţie antivirus pentru sistemul informatic
TRADIȚII ÎN SATELE CLUJENE
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA ANTON
BUGETUL PE ANUL 2021
Obiceiuri de iarnă din zona Huedinului
Decorul sculptat al vechilor biserici de lemn clujene
CULTURA TRADIȚIONALĂ DIN JUDEȚUL CLUJ (2)
CODUL ETIC ŞI REGULILE DE CONDUITĂ
ANUNȚ
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA ANDREI pentru anul 2020