TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Consiliul Județean Cluj, susținător activ al campaniilor pentru donarea de sânge

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat marți, 7 iunie a.c., Protocolul de colaborare cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” în vederea sprijinirii desfășurării unor acțiuni de donare de sânge.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Sângele salvează vieți! Aceasta este ideea care a stat la baza deciziei noastre de a ne implica activ în ceea ce înseamnă conștientizarea importanței donării de sânge pentru pacienții aflați în situații medicale dificile. Încurajăm clujenii care pot dona să o facă, gestul lor având o importanță semnificativă, cu atât mai mult cu cât urmează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge iar România și Clujul se confruntă cu o criză acută de sânge și produse din sânge.”

Acțiunile ce urmează a fi derulate în cadrul acestei cooperări au scopul de a crește atât vizibilitatea campaniilor de donare de sânge și componente sanguine, cât și gradul de conștientizare a populației cu privire la nevoia permanentă de sânge. De asemenea, se urmărește sporirea în județul Cluj a procentului donatorilor implicați constant în procesul de donare de sânge și componente sanguine.

Protocolul de colaborare are o durată de cinci ani iar forul administrativ județean va asigura anual fonduri pentru derularea în condiții optime a campaniilor și activităților specifice.

            Ziua Mondială a Donatorului de Sânge se sărbătorește anual, în data de 14 iunie.

articol publicat de:


Brâul nr. 3
ANUNȚ
ANUNȚ
Spectacol folcloric și lansare de carte la Huedin
ANUNŢ cu rezultatele selecției dosarelor de înscriere la concursul din data de 17.03. 2022 – 24.03.2022  pentru ocuparea postului contractual vacant de referent de specialitate
1959
Festivalul  concurs internațional de interpretare a cântecului popular „PETRE SĂBĂDEANU“
Căsătoria, între voința tinerilor și hotărârea familiei
ANUNȚ
DECLARATII DE AVERE ȘI INTERESE CAMELIA CHIRA
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ANCA NISTOR
Concurs pentru ocuparea postului contractual vacant de REFERENT DE SPECIALITATE, studii superioare, grad I, normă întreagă, durată nedeterminată.