TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Consiliul Județean Cluj, susținător activ al campaniilor pentru donarea de sânge

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat marți, 7 iunie a.c., Protocolul de colaborare cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” în vederea sprijinirii desfășurării unor acțiuni de donare de sânge.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Sângele salvează vieți! Aceasta este ideea care a stat la baza deciziei noastre de a ne implica activ în ceea ce înseamnă conștientizarea importanței donării de sânge pentru pacienții aflați în situații medicale dificile. Încurajăm clujenii care pot dona să o facă, gestul lor având o importanță semnificativă, cu atât mai mult cu cât urmează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge iar România și Clujul se confruntă cu o criză acută de sânge și produse din sânge.”

Acțiunile ce urmează a fi derulate în cadrul acestei cooperări au scopul de a crește atât vizibilitatea campaniilor de donare de sânge și componente sanguine, cât și gradul de conștientizare a populației cu privire la nevoia permanentă de sânge. De asemenea, se urmărește sporirea în județul Cluj a procentului donatorilor implicați constant în procesul de donare de sânge și componente sanguine.

Protocolul de colaborare are o durată de cinci ani iar forul administrativ județean va asigura anual fonduri pentru derularea în condiții optime a campaniilor și activităților specifice.

            Ziua Mondială a Donatorului de Sânge se sărbătorește anual, în data de 14 iunie.

articol publicat de:


BRÂUL NR. 14
24.04.2024 – Atelier de TEHNICI TRADIȚIONALE DE DECORARE A OUĂLOR DE PAȘTI
ANUNŢ cu rezultatele de la proba interviu la concursul din data de 11.10.2022 – 18.10.2022 pentru ocuparea unui post vacant de referent de specialitate, studii superioare, grad I, perioadă nedeterminată
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ANCA NISTOR pentru anul 2019
SATUL CLUJEAN ÎN 10 OBICEIURI
Expoziția Laureaților F-DE XVII
CORINDĂTORII CLUJULUI
FESTIVALULUI CONCURS NAȚIONAL DE MUZICA POPULARA PENTRU TINERI INTERPREȚI ,,FLORI ÎN ȚARA BÂRSEI” 2023
EDIȚIA 9 / 2012
ANUNŢ cu rezultatul final la concursul din data de 17.03.2022 – 24.03.2022 pentru ocuparea unui post contractual vacant de referent de specialitate
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA ANDREI pentru anul 2020
TRADȚII CLUJENE LA SERBĂRILE ZĂPEZII