TRADIȚIICLUJENE

Consiliul Județean Cluj

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj

Consiliul Județean Cluj, susținător activ al campaniilor pentru donarea de sânge

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat marți, 7 iunie a.c., Protocolul de colaborare cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” în vederea sprijinirii desfășurării unor acțiuni de donare de sânge.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Sângele salvează vieți! Aceasta este ideea care a stat la baza deciziei noastre de a ne implica activ în ceea ce înseamnă conștientizarea importanței donării de sânge pentru pacienții aflați în situații medicale dificile. Încurajăm clujenii care pot dona să o facă, gestul lor având o importanță semnificativă, cu atât mai mult cu cât urmează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge iar România și Clujul se confruntă cu o criză acută de sânge și produse din sânge.”

Acțiunile ce urmează a fi derulate în cadrul acestei cooperări au scopul de a crește atât vizibilitatea campaniilor de donare de sânge și componente sanguine, cât și gradul de conștientizare a populației cu privire la nevoia permanentă de sânge. De asemenea, se urmărește sporirea în județul Cluj a procentului donatorilor implicați constant în procesul de donare de sânge și componente sanguine.

Protocolul de colaborare are o durată de cinci ani iar forul administrativ județean va asigura anual fonduri pentru derularea în condiții optime a campaniilor și activităților specifice.

            Ziua Mondială a Donatorului de Sânge se sărbătorește anual, în data de 14 iunie.

articol publicat de:


Joc tradițional în rândul copiilor
BRÂUL NR. 11
Organizarea și desfășurarea analizei noului proiect de management al doamnei Adriana-Emilia Irimieș al Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj
Colecția etnografică din satul Răchițele, o mărturie despre trăitorii acestor locuri
ORGANIGRAMA NOIEMBRIE 2022
Situații financiare la data de 31.12.2021
DECLARAȚII DE AVERE ȘI INTERESE ADRIANA ANTON pentru anul 2021
LA FÂNTÂNA DORULUI – LANSARE DE CARTE
„Pana miresii”, proba de bărbăția e mirelui
REGULAMENT INTERN 2021
Festivalul – concurs  JOCUL FECIORESC (ediția XXXVI) ȘI BĂRBĂTESC (ediția III-a) DIN ROMÂNIA  
Făcutu’ jinarsului de prune