Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează duminică, 08 decembrie 2019, Spectacolul extraordinar de colinde și cântece de stea „Bună sara lui Crăciun”, eveniment ce aduce în atenția iubitorilor de folclor colindele tradiționale, așa cum se cântau mai demult în satele românești, dar și obiceiuri de iarnă.
Spectacolul va debuta la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca și va fi deschis de Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Apoi, pe scenă, vor urca mai multe grupuri de colindători din județul Cluj. Este vorba despre Grupul de colindători din Huedin „Junii Vlădesei”, Grupul „Zorile din Mociu”, Grupul „Păstrătorii tradiției” din Răchițele, Colindătorii din Frata, „Jijicanii” și Colindătorii din satul Negeni. Un moment aparte va fi grupului de colindători din comunitățile românești din Banatul Istoric - Voivodina, Serbia, alături de celebrul cor bărbătesc din Finteuşu Mare, județul Maramureș, cel mai longeviv cor din țară, cu o activitate de peste 100 de ani.
De asemenea, iubitorii de folclor se vor putea bucura și de colindele aduse în scenă de grupul de interpreți clujeni „Corindătorii Clujului”, format din angajați și colaboratori ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj: Mariana Morcan, Maria Marcu, Marinela Zegrean Istici, Crina Varga-Haiduc, Mihaela Grindean, Alexandru Potra, Florin Bota, Adrian Socaciu, Cătălin Nistor, Raul Oltean și Grigore Sâmboan.
În cadrul manifestării va fi lansat și un Compact Disc, ce conține colinde și cântece de Crăciun din județul Cluj, intitulat „Bună sara lui Crăciun”, proiect coordonat de prof. dr. Mircea Cîmpeanu, șef birou cercetare, conservare și arhivare cultură și arte tradiționale în cadrul instituției.
Manifestarea se bucură de sprijinul Muzeului etnografic „Poarta de su’ Feleac“, ce aparține familiei Rodica și Gherorghe Căpușan, dar și a Asociației „De la lume adunate și-napoi la lume date”, care vor crea un decor tradițional, ce va introduce spectatorii în atmosfera de iarnă din satul românesc de altădată.
Spectacolul va fi prezentat de Grigore Sâmboan.
Biletele sunt disponibile online: www.myticket.ro și www.entertix.ro, și în magazinele partenere: sediul Entertix Platinia Shopping Center, etaj 1, Calea Mănăștur, nr. 2-6 (luni-duminică, 10:00 – 22:00), Casieria Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” (luni – vineri, 10:00 -18:00), Librăriile Cărturești (Iulius Mall, Vivo, Platinia Shopping Center) și Info Point Carrefour Vivo.